Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Isolatie rieten dak | Kosten besparen en meer woongenot
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Isolatie rieten dak

Isolatie van een rieten dak op uw woning verhoogt het woongenot en bespaart in uw energie kosten. 

Wij krijgen vaak de vraag hoe wij een rieten dak isoleren. Het isoleren van een rieten dak is op verschillende manieren mogelijk. Voor sommige materialen die een bepaalde Rc-waarde behalen is hier zelfs een subsidie mogelijkheid voor.

Een nieuwbouw woning wordt vaak voorzien van een isolerende dakplaat. Hiervoor zijn verschillende merken (fabrikanten) die deze procuceren. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een rieten dak isolatieplaat van Isobouw of Opstalan.

Voor een woning die nu een traditionele rieten dakconstructie heeft zijn ook verschillende mogelijkheden voor het aanbrengen van isolatie.
Er is een zogenoemde renovatie isolatie dakplaat. Deze wordt op de bestaande sporenkap aangebracht. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een meerlaagse folie, die ook wordt ook aangebracht op de sporen kap.

Isolatie rieten dak middels Pur

Ook is het mogelijk uw rieten dak (bestaande situatie en nieuwbouw) te isoleren d.m.v. Polyurethaanschuim in de volksmond ook wel Pur genoemd. De meest bekende is de bussen schuim in de bouwmarkt. Maar er is een breed scala aan Polyurethaanschuimen die ieder hun eigen eigenschappen en toepassingen hebben. Rieten kap isolatie zorgt voor aanmerkelijk lagere energiekosten. Hoeveel rieten dak isolatie precies scheelt, is afhankelijk van de type woning.

Andere manieren van een rieten dak isoleren

Naast polyurethaanschuim (pur) is het isoleren of naisoleren van rieten daken ook op andere manieren mogelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kap van binnenuit te isoleren. Bij een rieten dak isoleren van binnenuit zal het dak iets naar binnen komen, maar dit heeft verder geen nadelige gevolgen.
Een rieten kap isoleren kan veel besparen op energiekosten. Hoeveel een rieten dak isoleren precies oplevert, is afhankelijk van het type woning. 

Wilt u graag meer informatie ontvangen over isolatie van een rieten dak of over isoleren in het algemeen? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Ook bij vragen over onderhoud of de kosten van een rieten dak
0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen