Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 244
Kosten onderhoud rieten dak | Rietdekker vd Linde

Kosten onderhoud rieten dak

Kosten onderhoud rieten dak is voor ieder rieten dak verschillend. Dat hangt van meerdere factoren waaronder de leeftijd en de staat van het dak. Een rieten kap vervangen kan daarom soms beter zijn. Dit lichten we graag toe.

Verschillende factoren voor kosten onderhoud rieten dak

Naast de leeftijd en de staat van de rieten kap, zijn er ook nog andere factoren die de kosten bepalen als:

 • De ernst van de vervuiling van het dak dat is ontstaan door mos en alg
 • De ligging van dak (pand). Zo maakt het veel verschil of het dak in de schaduw of in de volle zon staat.
 • De schade aan het dak. Eventuele stormschade.

Een rieten dak kan op meerdere manieren worden gereinigd. Enkele manieren van reinigen zijn:

 • Het 'kammen' van het rieten dak
 • Het 'scheren' van een rieten kap
 • Het 'kloppen' van de rieten kap
 • Het dak afspuiten met een hoge druk reiniger
Elke situatie heeft zijn eigen manier van reinigen. Een vakman weet welke manier in welke situatie gewenst is. Na het schoonmaken en eventueel repareren van het rieten dak kunnen wij dit impregneren en spuiten tegen mos en algen. Ons eigen speciale werkingsmiddel doodt de nog achtergebleven resten. Maar daarnaast werkt het ook preventief om het rieten dak schoon en netjes te houden.

Wij bespreken samen met u welk onderhoud u nodig heeft en geven u een indicatie van het aantal uur dat we hiermee kwijt zijn. Zodat u precies weet welke kosten hieraan verbonden zijn en waaraan u toe bent.
Rietdekkersbedrijf van der Linde werkt vanuit de oude ambacht. Dit betekent, kwaliteit gaat boven alles.

Vraag nu vrijblijvend een prijsindicatie aan!

(Of vraag onze vakman vrijblijvend naar advies)

Verschillende soorten van reinigen

Voor het reinigen van een rieten kap zijn verschillende effectieve methodes. Per situatie kan de meest geschikte methode verschillen. Onze rietdekkers overleggen altijd met u welke methode, of combinatie van methodes, wordt toegepast en leggen graag de voordelen en verschillen uit. 

Reinigen met hoge druk

Het reinigen met een hoge druk zorgt er voor dat de rotte en losse delen en de alg van de rietstengels worden verwijderd. Het riet behoudt zijn dikte en de levensduur van het dak wordt verlengd. Een effectieve methode is om na het verwijderen van de algen de rieten kap ook te behandelen met onze speciale mos en algen doder. Met ons speciale werkingsmiddel zal het dak langer schoon blijven en dus automatisch langer meegaan.

Spuiten sprayen tegen mos en algen

Rietdekkersbedrijf van der Linde heeft 2 middelen om rieten daken te beschermen, schoon te houden en mossen en algen te weren of te doden.
 • Mos-en algendoder
  Met ons mos- en algendodend middel behandelen wij jaarlijks preventief daken met lichte mos- en algengroei.
 • Nano-coating riet impregneer
  De Nano-coating wordt gebruikt op nieuwe rieten daken. Deze speciale nano-coating weert niet alleen vocht, het dak blijft ook langer schoon, droogt sneller en raakt minder snel vervuild.

Mosbestrijding

Helaas zijn er verschillende soorten mos die op rieten daken voorkomen. Wat hierin belangrijk is, is de ligging van de rieten kap. Wanneer deze in de schaduw is gelegen door bijvoorbeeld hoge bomen, zal algengroei sneller ontstaan. Vooral de mossen met een hoge vochtigheid doen het 'goed' op uw dak. Dit zijn namelijk een ideale voedingsbodem voor diverse schimmels. 
Regelmatig onderhoud en inspectie met een (preventief) bestrijdingsmiddel kan een hoop narigheid voorkomen

Algenbestrijding

Naast diverse soorten mossen, vormen algen een dichte slijm- en snotlaag op het rieten dak. Hierdoor zal het dak langer vochtig blijven. In het beginstadium van de algengroei volstaat spuiten/sprayen. Wanneer de algen al langer aanwezig zijn, raden wij aan om de algen eraf te spuiten met een hoge druk. Zodoende gaat er geen dakdikte verloren. Door het spuiten/sprayen van het dak zullen ook de laatste algenresten gedood en verwijderd worden.

Rieten kap vervangen kosten

Wanneer een rieten kap te slecht is voor onderhoud, is het noodzakelijk om een rieten kap te vervangen. Gelukkig komt dit zelden voor en kan een rieten kap vaak nog worden gered. Voor de kosten van het vervangen van een rieten dak, verwijzen we je graag naar rieten dak vervangen kosten.

Meer informatie omtrent het bestrijden van mos en algen of over de kosten? Neem contact met ons op. Ruim 250 daken gingen u al voor. Wordt uw dak de volgende?

Bij rietdekkersbedrijf van der Linde zijn we trots op wat we doen. Al ruim 15 jaar werken we op ambachtelijke wijze met verschillende rietsoorten om kwaliteit te garanderen. Daarnaast zijn we aangesloten bij de vakfederatie Rietdekkers. Bekijk ons hier in actie bij het leggen van een nieuwe rieten kap.

>>> Bezoekers zoals u bekeken ook: kosten van een rieten dak <<<
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Een offerte of andere informatie aanvragen? Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en wij zullen contact met u opnemen.

 

Laatste nieuws


Een rieten dak, waar moet u wel niet aan denken?

We krijgen regelmatig veel vragen over rieten …

Onderhoud van een rieten dak

Een goed onderhouden rieten dak heeft een langere …

Rieten dak spuiten en sprayen tegen algen en mos

Een rieten dak raakt vervuild met mossen en algen, …