Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 244
Levensduur rieten dak

Levensduur rieten dak

De levensduur van een rieten dak is afhangkelijk van verschillende factoren:
  • De kwaliteit van het riet, gebruikt voor het rieten dak.
  • De dakhelling van de rieten kap.
  • De dakconstructie, schroefdak of traditioneel.
  • De ligging van het pand, bijvoorbeeld een bosrijke omgeving.
  • Het vakmanschap van de rietdekker.

Als eerste de kwaliteit van het gebruikte riet, voor het leggen van het rieten dak. Zoveel soorten riet er zijn, zijn er ook verschillen in kwaliteit. Daar naast kan de ene bos riet heel goed geschikt zijn voor een zijkant van een boerderij, maar op een villa juist geheel ongeschikt om een rieten dak van te leggen.
Dingen waar bij op letten bij de kwalitiet van riet zijn bijvoorbeeld, het riet moet droog, schoon, recht en vrij schimmel en vocht zijn.

De dakhelling van een rieten  kap,  hierover kunnen we kort en duidelijk zijn. Des te steiler de dakhelling, hoe langer het rieten dak zal meegaan.

Verschil in levensduur qua constructie, schroefdak of traditioneel. De verschillen die hierdoor ontstaan hebben hun oorsprong al bij de keuze van het riet, de kwaliteit, daarna de dakhelling en dan nog het vakmanschap van de rietdekker.
Ook moet een schroefdakconstructie damp/luchtdicht zijn. Dit om te voorkomen dat door het douwpunt vocht condenseerd in het riet paket. En daardoor de rieten kap aantast.


Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor uw specifieke situatie !

(Wij zullen u niet onnodig mailen)

De ligging van een pand en de invloed daarvan op de levensduur van het rieten dak. Een rieten dak is zon en lucht nodig. Een schitterend rieten dak van de beste kwaliteit riet maar gelegen in een bosrijke, vochtige omgeving en waar het rieten dak wanneer de zon schijnt veelal in de schaduw ligt zal een veel kortere levensduur hebben dan het zelfde rieten dak vrij gelegen zonder schaduw en waar de zon en wind vrijspel hebben.

Het vakmanschap van de rietdekker heeft een grote invloed op de levensduur van het rieten dak. Rietdekkersbedrijf Van der Linde staat voor kwalitiet, vakmanschap en een goed rieten dak. Al sinds 2004 zijn wij een begrip in rieten daken. Onze ervaring vertaald zich in een kwalitatief goed rieten dak met een lange levensduur zonder extreem veel onderhoud.


Meer weten over levensduur rieten dak?

Meer weten over de levensduur? Stuur een mailtje naar ons of vul ons contactformulier in.

Offerte aanvragen

Een offerte of andere informatie aanvragen? Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en wij zullen contact met u opnemen.

 

Laatste nieuws


Onderhoud van een rieten dak

Een goed onderhouden rieten dak heeft een langere …

Rieten dak spuiten en sprayen tegen algen en mos

Een rieten dak raakt vervuild met mossen en algen, …

Zelf uw rieten dak onderhouden?

Wat kunt u zelf doen aan het onderhoud van uw riet …