Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Levensduur rieten dak | Alle informatie
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Levensduur rieten dak

De levensduur van een rieten kap is afhangkelijk van verschillende factoren:
  • De kwaliteit van het riet en het gebruik.
  • De dakhelling van het dak.
  • De dakconstructie, betreft het een schroefdak of een traditioneel dak.
  • De ligging van het pand, bijvoorbeeld een bosrijke omgeving.
  • Het vakmanschap van de rietdekker.

Als eerste de kwaliteit van het gebruikte riet

Er zijn zoveel soorten riet met even zoveel verschil in kwaliteit. Daarnaast kan de ene bos riet heel goed geschikt zijn voor een zijkant van een boerderij, maar op een villa juist geheel ongeschikt om een rieten dak van te leggen.

Men dient rekening te houden bij de volgende zaken om de kwaliteit van het riet te behouden: 

  • Het riet moet droog en schoon zijn;
  • Het riet moet recht zijn;
  • En het riet moet vrij van schimmel en vocht zijn.

De helling van een rieten kap is van grote invloed. Hierover kunnen we kort en helder zijn. Des te steiler de dakhelling, hoe langer het rieten dak zal meegaan.

Verschil in levensduur qua constructie, schroefdak of traditioneel

De verschillen tussen een schroefdak en een traditioneel dak vinden hun oorsprong al bij de keuze van het juiste riet. De kwaliteit, de dakhelling en het vakmanschap van de rietdekker behoren tot de verschillende invloeden.
Een schroefdakconstructie moet damp- en luchtdicht zijn. Dit om te voorkomen dat door het douwpunt vocht condenseerd in het rietpakket. Hierdoor kan de rieten kap worden aantast.


Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor uw specifieke situatie!
(Kom direct in contact met onze vakman, Luuk)

De ligging van een pand en de invloed daarvan op de levensduur van het rieten dak

Een rieten dak heeft zon en lucht nodig. Een schitterende rieten kap van de beste kwaliteit, maar gelegen in een bosrijke en vochtige omgeving waardoor het dak geen zon krijgt, zal een veel kortere levensduur hebben dan het zelfde rieten dak vrij gelegen zonder schaduw en waar de zon en wind vrijspel hebben.

Het vakmanschap van de rietdekker heeft daarnaast ook een grote invloed op de levensduur van het rieten dak. Rietdekkersbedrijf Van der Linde staat voor kwalitiet, vakmanschap en een goed rieten dak. Al sinds 2004 zijn wij een begrip in rieten daken. Onze ervaring vertaalt zich in een kwalitatief goed rieten dak met een lange levensduur zonder extreem veel onderhoud.

Meer weten over levensduur rieten dak?

Meer weten over de levensduur van een rieten dak? Of heeft u vragen over onderhoud of de kosten van een rieten dakStuur ons een mailtje of vul ons contactformulier in.


0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen