Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 246
Nieuw rieten dak | Rietdekkersbedrijf vd Linde

Nieuw rieten dak

Een nieuw rieten dak is een kostbare uitgave. Een investering in uw pand of object dat de waarde verhoogd maar ook de uitstraling.

Er zijn verschillende soorten riet en dakconstructies misschien wilt u ook een dakkapel of een dakraam in het nieuwe rietpakket laten plaatsen. De rietdekkers van Rietdekkersbedrijf Van der Linde leggen een kwalitatief hoog rieten dak door hun liefde en gedrevenheid voor het rietdekkers vak.

Ook al zijn er verschillende riet soorten, binnenlands en buitenlands de kwaliteit van het riet is belangrijker dan de herkomst. Wel is er een verschil in de kosten het Nederlandse riet ten opzichte van de buitenlandse soorten bijvoorbeeld: wieden riet of kalenberger riet is qua materiaal kosten duurder dan de buitenlandse riet soorten. Dit verschil loopt al snel op naar een paar euro per m2.

Verschillende constructies voor een nieuw rieten dak

  • De traditionele constructie: hierbij word het riet op rietlatten geplaatst. Deze constructie is de oudste manier van rietdekken ook wel de open constructie genoemd. Vanaf de binnen zijde kijkt u tegen de spreilaag ( het rieten dak ) aan.
  • De gesloten constructie ook wel schroefdak genoemd: hierbij word het rieten dak op een dichte ondergrond / dakplaat aangebracht. De schroefdak of gesloten constructie kenmerkt zich door zijn isolatie waarde.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

(Wij zullen u niet onnodig mailen)

Wie is Rietdekkersbedrijf van der Linde?

Rietdekkersbedrijf van der Linde wordt gerund door Luuk van der Linde. Nadat Luuk van de vakschool kwam, is hij in het rietdekkersvak gerold. Maar zelfs voor die tijd had Luuk al een passie ontwikkeld voor riet. Inmiddels heeft Luuk in de 15 jaar waarin hij werkzaam is al mooie daken in zowel Nederland als België mogen leggen. Met een authentieke en ambachtelijke werkwijze is de kwaliteit bij Rietdekkersbedrijf van der Linde in goede handen.

Bekijk hier de video waarin Luuk meer vertelt over het leggen van een rieten hooiberg.

De kwaliteit van een rieten dak word voor een groot deel bepaald door het vakmanschap van de rietdekker. De tijd die besteed word aan het leggen van het nieuwe rieten dak. En de kwaliteit van het gebruikte riet. Benieuwd naar de kosten van een vernieuwd rieten dak? Zie ook kosten van een rieten dak.

Om u een goed advies te geven voor een nieuw rieten dak en een passende offerte te kunnen aanbieden maken wij graag een afspraak met u. Neem hiervoor contact met ons op.
0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Een offerte of andere informatie aanvragen? Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en wij zullen contact met u opnemen.