Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Een rieten dak waar moet u allemaal wel niet aan denken
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Een rieten dak, waar moet u wel niet aan denken?

Rietdekkersbedrijf van der Linde krijgt regelmatig veel vragen van mensen die besluiten een rieten dak te willen of die op een huis zijn gevallen met een rieten dak. Vragen over onderhoud, verzekeringen en levensduur zijn enkele vraagtekens die de revue passeren.

Hoelang gaat een rieten dak mee?

Een rieten dak die altijd in top conditie is geweest gaat minimaal 25 jaar mee. Hier zit wel een verschil tussen de levensduur van de uitstraling en de technische levensduur van een kap. Soms kan het namelijk zijn dat een rieten kap er niet zo mooi meer uitziet maar dat het dak wel in goede conditie is. Vaak zijn er dan mogelijkheden om het dak ook qua look & feel te verbeteren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld overdekken. Bekijk ook onze pagina over de levensduur.

Verzekeringen

Voor rieten kappen zijn verschillende soorten verzekeringen. Vaak zijn deze goedkoper dan u in eerste instantie zou denken. Bij een gesloten constructie wordt vaak dezelfde premie gerekend als voor dakpannen. We hebben hiervoor ook een speciale pagina ingericht. Voor specifieke informatie kunt u het beste terecht bij een verzekeraar. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Wat zijn de eisen voor een goed onderhoud?

Bij een rieten kap is het erg van belang dat de kap zo snel mogelijk kan drogen na regen. Enkele belemmeringen hierbij zijn schaduw van het dak, schaduw van bijvoorbeeld bomen, maar ook de hellingshoek van de kap. Over het algemeen geldt, hoe vrijer de woning staat, hoe beter het is. Maar uiteraard zijn er ook preventiemiddelen en speciale reinigingsmiddelen voor rieten daken.

Wanneer heeft een rieten dak onderhoud nodig?

Rieten kappen vergen doorgaans iets meer onderhoud dan dakpannen. Maar de kosten vallen doorgaans lager uit dan u zou denken. Wanneer het rieten dak preventief wordt bijgehouden, kan het grote onderhoud zo lang mogelijk worden uitgesteld. We adviseren het dak jaarlijks / één keer per twee jaar een onderhoudsbeurt te geven. De ligging van de woning heeft hier bijvoorbeeld invloed op. Ook voorkomt preventief onderhoud hoge onverwachte kosten. Alles over onderhoud weten? Lees het op onze onderhoud pagina.

Wat te doen? Een nieuw rieten dak of de rieten kap renoveren?

Tot slot is deze vraag voor een bewoner misschien wel de lastigste. Wat doen we na verloop van tijd met de rieten kap? Vervangen we de kap voor een compleet nieuwe of is renovatie nog een optie? Uiteraard kunnen wij dit niet van afstand beoordelen en komen we het dak graag inspecteren om voor u tot de beste oplossing te komen. Eventueel kunt u ons ook inschakelen voor een ‘second-opinion’.  Lees alles over een nieuw rieten dak of het renoveren ervan op onze speciaal ingerichte pagina’s.

Door nu contact met ons op te nemen, kunt u veel kosten besparen door bijvoorbeeld het toepassen van preventief onderhoud. Wij geven u de best mogelijke oplossing voor uw rieten dak.
Het leggen van een rieten dak
Meest gestelde vragen over rietdekken
Onderhouden van rieten kappen

0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen