Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 244
Rieten dak en een open haard

Rieten dak en een open haard

Een hout gestookte openhaard of kachel is dat mogelijk in combinatie met een rieten dak? Deze vraag word nog regelmatig gesteld. Het antwoord is dat dit zeker mogelijk is, met een goed rookkanaal en een vonkenvanger op de schoorsteen.

Schoorsteen rookkanaal rieten dak haard

Een vonkenvanger is gemaakt van RVS gaas dat op het uitende van de schoorsteen wordt geplaatst. Dat klinkt simpel, maar het gaas moet wel aan een aantal eisen voldoen.

Een vonkenvanger moet het van roestbestendig materiaal gemaakt zijn. Bij voorkeur RVS. Het gaas moet een maaswijdte van 8 millimeter hebben en een draaddikte van maximaal 1 millimeter.

De vonkenvanger word over de uitmonding van de schoorsteen geplaatst, dan is het nagenoeg onmogelijk dat er nog vonken op het riet terecht komen.

Het rookafvoer kanaal is al aanwezig of word aangelegd door een specialist, een aannemer of een kachelleverancier.

Hierin zijn veel mogelijkheden en varianten. Laat u hier over goed voorlichten.

Wanneer de haard of kachel is geplaatst is het belangrijk de schoorsteen 1 maal per jaar te laten vegen door een expert.

Zo voorkomt u problemen en kunt u veilig de haard/kachel stoken.Tags: haard hout kachel openhaard rietdekkersbedrijf rietendak rookkanaal schoorsteen schouw vonkenvanger woonboerderij
vonkenvanger schoorsteen rieten dak haard kachel
dubbelwandig rook kanaal rieten dak

0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Een offerte of andere informatie aanvragen? Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en wij zullen contact met u opnemen.

 

Laatste nieuws


Een rieten dak, waar moet u wel niet aan denken?

We krijgen regelmatig veel vragen over rieten …

Onderhoud van een rieten dak

Een goed onderhouden rieten dak heeft een langere …

Rieten dak spuiten en sprayen tegen algen en mos

Een rieten dak raakt vervuild met mossen en algen, …