Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Voordelen van een rietenkap
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Voordelen van een rietenkap

Riet is een natuurproduct, geeft sfeer en warmte aan uw woning.

Er zijn verschillende soorten riet, Holland of wieden riet. Maar ook uit het buitenland.
Door dat wij gevestigd zijn midden in het rietgebied van Nederland werken wij hoofdzakelijk met Wieden riet. Dit riet word gesneden in de kop van overijsel in het natuurgebied de Wieden / Weerribben.De kwaliteit van een rieten dak word al bij het oogsten van het riet voor een groot deel bepaald. De hoogte waarop het riet word afgesneden, en hoe de rietteler heb behandeld. Dat wil zeggen goed schonen en dan laten drogen.

Een rieten dak is feitelijk een multifunctionele dakbedekking
Het geeft sfeer en karakter, en het houdt uw woning in de zomer koel en in de winter warm. Door dat er tussen en in de rietstengels zich lucht bevindt werkt uw rieten dak isolerend. Tijdens de koude maanden zal uw rieten dak de warmte in uw woning houden en in de zomer zal het rieten dak de warmte van de zon weerkaatsen en zo blijft uw woning dan lekker koel.

Een rieten dak gaat wel 30 jaar mee

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw rieten dak. Een rieten dak vervuild met mossen en algen is al niet een fraai gezicht, maar het houdt ook vocht vast. Hierdoor zal uw rieten dak in levensduur benadeeld worden.
Het is mogelijk om een Onderhoudsovereenkomst met ons af te sluiten. Wij inspecteren dan 1 maal per jaar uw rieten dak. Eventuele problemen worden zo snel geconstateerd en kunnen dan verholpen worden. Ook kunnen wij uw rieten dak impregneren / spuiten tegen mos en algen groei.

Wilt u weten hoe de staat van uw rieten dak is? Of er misschien onderhoud nodig is?
Neem dan contact met ons op via 06-15526110 of via ons contactformulier.

Tags: isolatie isoleren karakter levensduur onderhoud rieten-dak rietendak sfeer voordeel
voordelen rieten dak sfeer en karakter

0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen