Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Onderhoud rieten dak | Rietdekkersbedrijf Van der Linde
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Onderhoud rieten dak

Rieten daken vergen iets meer onderhoud, maar dat is minder kostbaar dan u wellicht denkt. Als u het rieten dak bijhoudt, kan het echte onderhoud zo lang mogelijk worden uitgesteld. Een scheur in een voeg van de nok is zo gerepareerd en brengt dus geen hoge kosten met zich mee. U voorkomt daarmee dat water vrij spel krijgt en u voor hoge reparatiekosten komt te staan. Het repareren van storm- of vogelschade en het bestrijden van algen en mos: het zijn slechts kleine reparaties.

Kammen van een rieten dak

Met een simpel broodmes of automatische heggenschaar kammen wij het rieten dak. Ook snijden wij hiermee het laagje mos en algen weg en kloppen het schone riet strak en glad met een dekspaan. Tot sloten vegen wij het oppervlak schoon met een harde bezem. Wij raden u aan om het rieten dak vervolgens te spuiten/sprayen met ons middel tegen mos en algen. Hiermee wordt de levensduur van uw dak aanmerkelijk verlengd. Het riet krijgt bijna de oude kleur terug en ziet er als nieuw uit. Vind hier meer informatie over de kosten van het kammen van een rieten dak

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor uw specifieke situatie!

(Wij zullen u niet onnodig mailen)

Onderhoud rieten dak voor mos en algen

Algen en mos tasten de levensduur van rieten daken aan. Met een kleine investering kan de levensduur worden verlengd. Zie ook alg en mos bestrijding rieten dak.

Alg

Alg op het dak kan zich zeer snel vestigen en uitbreiden. Het duurt dan veel langer voordat het buitenoppervlak van het dak weer droog is. Tijdens het drogen krimpt de algenlaag en vormen zich scholletjes alg die ook de toplaag van het riet opentrekken. Daardoor dringt regenwater zeer diep in het riet door. Algen nemen vervolgens weer vocht op, het oppervlak sluit en het duurt nu nog veel langer voordat de oppervlakte droog is.

Mos

Mos is minder schadelijk dan algen, omdat het geen afsluitende laag vormt. Een dak vrij van mos krijgen, gebeurt handmatig. Wij kunnen uw rieten dak behandelen met de Nano Coating Riet of eventueel met ons middel tegen mos en algen.
Zie ook alg en mos bestrijding rieten dak.

Rieten dak zelf onderhouden

Het is lastig om een rieten dak zelf te onderhouden. U heeft hiervoor specifieke gereedschappen en andere materialen nodig. Daarnaast is het ook gevaarlijk om een rieten dak te betreden. Het beste is om dit over te laten aan een specialist. Wat u zelf kunt doen om uw dak in topconditie te houden is om na bijvoorbeeld een harde wind de bladeren van het dak verwijderen. Natte bladeren zorgen namelijk voor een langere droogtijd dat niet wenselijk is. Natte bladeren verhogen namelijk de kans op algen en mos. Mochten er bomen in de buurt van uw rieten dak staan, is het aan te raden om deze regelmatig te snoeien zodat er geen blad op het dak valt en het dak extra zonlicht krijgt.

Meer informatie over onderhoud rieten dak, over de kosten hiervan, of wilt u een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

>>> Andere bekeken ook onderhoudsplan <<<
0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen