Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Renovatie rieten dak | Rietdekkersbedrijf Van der Linde
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Renovatie rieten dak

De vakmannen van Rietdekkersbedrijf Van der Linde weten wel raad met riet. Met dit natuurproduct maken zij de mooiste daken en herstellen en renoveren ze constructies die zijn aangetast. Zon, regen, hagel en wind laten nu eenmaal hun sporen na. Om te zorgen dat uw rieten dak in goede staat blijft, is onderhoud nodig. Wij bieden u diverse mogelijkheden voor het onderhouden en repareren, renoveren van uw rieten kap.

 • Opstoppen

  Bij deze techniek wordt elke laag riet teruggetrokken, waardoor er weer ruimte ontstaat onder de gaarde en nieuw riet (van maximaal 60 centimeter) kan worden bijgestoken. Hierdoor is het rieten dak weer op dikte gebracht. Wij binden de gaarden, indien u dat wenst, om de andere laag riet zodat deze zichtbaar blijven. Tot slot wordt uw dak afgedreven en schoongeveegd door onze ervaren rietdekkers.
 • Blank verstoppen

  Met blank verstoppen wordt nieuw riet (60 tot 80 centimeter) in het oude rieten dak gebracht. Net als bij een nieuw dak wordt elke laag met een (bestaande) gaarde vastgebonden.
 • Overdekken

  Hierbij wordt het oude, meestal 10 tot 15 centimeter dikke rieten dak, schoon en vlak gemaakt. Er wordt een geheel nieuw rieten dak gedekt van in totaal 30 tot 40 centimeter. Dankzij deze techniek hoeft er weinig te worden gesloopt en blijft de rieten kap gesloten. Nadelen zijn er echter ook; de rietlatten worden niet vervangen, het oude stoffige rietdak blijft zitten en de kap functioneert bouwfysisch slechter. Dat komt de levensduur niet ten goede.
 • Bijsteken

  Het dak wordt eerst goed schoongemaakt en ontdaan van mos en algen. Vervolgens wordt het schoongeveegd. Slechte plekken worden hierdoor goed zichtbaar en die steken onze rietdekkers bij. Deze methode kan alleen worden toegepast als er nog gemiddeld 15 centimeter rietdekking aanwezig is, als dat nog in redelijk staat is en goed vastzit.
  De gaarden blijven vaak zichtbaar. Wij zetten deze opnieuw vast, mocht dit nodig zijn. Tot slot wordt uw dak nogmaals aangeklopt en schoongeveegd. Dit laatste dient zorgvuldig te gebeuren, om te voorkomen dat mossen en algen opnieuw kans krijgen.
  Het rieten dak wordt hierbij bont van kleur omdat er nieuw geel riet door het oude vergrijsde riet heen wordt gestoken. Dit trekt over het algemeen na een jaar weer weg.
 • Schade herstellen

  Het is mogelijk om kleine schades of gedeeltes te vervangen. Het nieuwe riet sluit dan naadloos aan op het bestaande dak. Wel zal er kleurverschil zichtbaar zijn. Na 1 of 2 jaar is dit niet meer zichtbaar.
 • Vernieuwen / vervangen

  Er komt een moment dat deze renovatiemethoden niet langer financieel interessant zijn, omdat uw dak toe is aan vervanging. Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen adviseren over een oplossing op maat.

Bij de verschillende technieken kunnen grote prijsverschillen optreden in offertes en uitgevoerd werk. Dat hangt af van de uren die onze rietdekkers besteden aan uw dak en de hoeveelheid riet dat nodig is om uw rieten dak te herstellen.
0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen