Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Rieten kap vervangen | Rietdekker van der Linde
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Rieten kap vervangen

Uw rieten kap vervangen is pas nodig wanneer onderhoud niet meer mogelijk is. Helaas wordt het dan echt tijd om afscheid te nemen van de rieten kap.

Het rietpakket is in de meeste gevallen dan al zo dun, of het riet is dusdanig zacht waardoor de binding op de rieten kap komt te liggen. Onderhoud van uw rieten kap is geen optie meer en het is tijd het riet te vervangen.

Bij het vervangen van het rieten dak word eerst het oude dakriet verwijderd en afgevoerd nadat dit is gedaan komt de kapconstructie in zicht. De dakconstructie word door ons zorgvuldig gecontroleerd een waar nodig verbeterd en versterkt. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van de sporen, rietlatten en knel-delen.

Rieten kap vervangen met isolatie

In sommige gevallen is er ook de wens om het dak te isoleren. Dit kan door middel van een schroefdak constructie (een geïsoleerde dakplaat) maar het is ook mogelijk om de kap te isoleren en daar weer een traditioneel rieten dak van te maken door regels en rietlatten boven de isolatie aan te brengen.

Omdat het isoleren op verschillende manieren mogelijk is en de kosten hiervoor uiteen lopen bespreken wij dit al met u tijdens het gesprek voor het maken van de offerte voor het vervangen van uw rieten dak.

Wanneer de kapconstructie weer in orde is word het nieuwe rieten dak gelegd.

Wie is Rietdekkersbedrijf van der Linde?

Luuk van der Linde uit Vollehove is vanaf jongs af aan al gepassioneerd over Riet. Nadat de vakschool is afgerond, zo'n 15 jaar geleden, is Luuk Rietdekkersbedrijf van der Linde begonnen. In al die jaren heeft Luuk een pak ervaring op gedaan. ''Rietdekken blijft mij facineren, ik vind het een prachtig vak en ik wordt altijd blij van de vrolijke gezichten bij de oplevering. Daar doe ik het voor.'' aldus Luuk. 

Bekijk hier de video waarin het team van Rietdekkersbedrijf van der Linde een nieuw rieten dak legt.


Nieuwsgiering geworden naar de mogelijkheden en de kosten van het vervangen

Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak zodat wij een offerte voor u kunnen maken.
0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen