Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 244
Schroefdak | Rietdekkersbedrijf Van der Linde

Schroefdak

Bij de gesloten constructie, ook wel het schroefdak, wordt het riet op een dichte ondergrond geschroefd. Dit kan bijvoorbeeld op isolatiepanelen. Hierbij kunt u denken aan multiplex, osb-plaat en groene spaanplaat.

''Met een schroefdak houdt u tocht buiten''

Bij het schroefdak ontbreekt de spouw tussen riet en onderconstructie. Het gehele rietpakket zorgt voor een isolerende werking. Wij brengen bij elk schroefdak aan de binnenkant (de warme zijde) van de constructie een dampdichte laag aan.

Door de harde scheiding tussen binnen en buiten, is de woning vrij van tocht. Bovendien is het dak minder brandgevaarlijk. Dit komt omdat vlammen geen zuurstof van buiten kunnen aanzuigen. Het vuur smeult dan meer dan dat het écht brandt. Dit heeft een positieve consequentie voor de opstalverzekering. Doorgaans valt de premie dan namelijk lager uit dan bij een traditioneel rieten dak. U merkt dit premie-voordeel gelijk in uw portemonnee.


0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Een offerte of andere informatie aanvragen? Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en wij zullen contact met u opnemen.

 

Laatste nieuws


Een rieten dak, waar moet u wel niet aan denken?

We krijgen regelmatig veel vragen over rieten …

Onderhoud van een rieten dak

Een goed onderhouden rieten dak heeft een langere …

Rieten dak spuiten en sprayen tegen algen en mos

Een rieten dak raakt vervuild met mossen en algen, …