Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 243
Traditioneel dak van Riet? Rietdekkersbedrijf v.d. Linde
van der Linde Rietdekkersbedrijf, lid vakfederatie Rietdekkers
van der Linde Rietdekkersbedrijf, kwaliteit door Vakmanschap

Traditioneel dak van riet

Het traditionele dak van riet (ook wel de open constructie genoemd) is al eeuwenlang geliefd. De sporen, latten, sprei- en rietlaag zijn ook aan de binnenkant duidelijk te zien. Deze constructie heeft zowel voor- als nadelen. Allereerst is een traditionele constructie erg mooi qua uitstraling, maar hiertegenover staat dat het rieten dak wel wat brandgevaarlijker is dan andere constructies. Daarnaast hebben stof en toch bij een traditionele constructie vrij spel.

Traditioneel of schroefdak?

Om die reden wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor een schroefdak, of gesloten constructie. Dit dak is tochtdicht, minder brandgevaarlijk en levert meer wooncomfort op. Rietdekkersbedrijf van der Linde kan ervoor zorgen dat uw rieten dak wordt voorzien van een gesloten constructie. Hierbij brengen we isolatie aan in de vorm van een onderliggend sandwich-paneel met verhoogde tengel.

Rieten dak isoleren van binnenuit

Achteraf van binnenuit isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Wij brengen dan een tochtdichte dampremmende laag aan. Hiermee worden risico's voor de inwendige condensatie uitgesloten en zodoende verlengt u de levensduur van uw dak.


0527 - 241114 06 - 15526110
Offerte aanvragen