Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/rietendak/domains/rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 244
Traditioneel rieten dak | Rietdekker Van der Linde

Traditioneel rieten dak

Het traditionele rieten dak (ook wel de open constructie genoemd) is al eeuwenlang geliefd. De sporen, latten, sprei- en rietlaag zijn ook aan de binnenkant duidelijk te zien. Hoe mooi deze constructie ook is, er zijn wel wat nadelen. Het is bijvoorbeeld relatief brandgevaarlijk en tocht en stof hebben vrij spel.

Rieten dak isoleren van binnenuit

Om die reden wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor het schroefdak. Dat is tochtdicht, minder brandgevaarlijk en levert meer wooncomfort op. Rietdekkersbedrijf van der Linde kan ervoor zorgen dat uw rieten dak wordt voorzien van een gesloten constructie. Hierbij brengen we isolatie in de vorm van een onderliggend sandwich-paneel met verhoogde tengel.

Achteraf van binnenuit isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Wij brengen dan een tochtdichte dampremmende laag aan. Hiermee worden risico's voor de inwendige condensatie uitgesloten en daarmee verlengt u de levensduur van uw dak.

Offerte aanvragen

Een offerte of andere informatie aanvragen? Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en wij zullen contact met u opnemen.

 

Laatste nieuws


Onderhoud van een rieten dak

Een goed onderhouden rieten dak heeft een langere …

Rieten dak spuiten en sprayen tegen algen en mos

Een rieten dak raakt vervuild met mossen en algen, …

Zelf uw rieten dak onderhouden?

Wat kunt u zelf doen aan het onderhoud van uw riet …